Den skønne sensommer

Der er mange fantastiske årstider, og efteråret er helt klart en af de bedre. I hvert fald, når der er tale om et efterår med høj sol, fremfor et efterår med regn og grå himmel fra morgen til aften:-)

Igår var det den 1. september og dermed officielt den første efterårsdag. Det markerede vi med at få taget de sidste ting op af jorden – på nær selvfølgelig dem, der godt kan blive stående vinteren over.

Vi har fået nogle rigtig fine kartofler i år- ikke mindst vores Exquisa kartofler, som er en variant af aspargeskartoflen, som er virkelig lækker. Desværre betød den meget solskin henover sommeren, at kartoflerne ikke har fået vand nok, og det gør, at de splatter temmeligt meget ud, når vi koger dem. Det er lidt ærgeligt, men det er jo den slags, man må tage med.

Til gengæld er vores nye Discovery æbletræ begyndt rigtigt at give noget. Vi plantede det for fire år siden. Sidste år var der 4-5 æbler på; i år har det været tætte på 25. Og det har været skønne æbler, så vi skal klart have plantet nogle flere af den slags.

I bedet med bønner har vi fået besøg af en temmelig uvelkommen gæst, nemlig en muldvarp, der har gravet stort set hele undergrunden ud i bedet – med en meget dårlig høst til følge. Men lidt Borlotti bønner er det da blevet til – trods alt 🙂

Alt i alt har det altså ikke været det bedste haveår hér på matriklen, men vi satser på at næste år bliver bedre. I mellemtiden skal jeg i gang med at bundte vores krydderurter, så de kan blive sat til salg i shoppen 🙂

 

Vi ses!