Opskrift: Syltede asier – som i gamle dage

Helt ærligt, så er vi ikke rigtig nået så meget længere end til syltede agurker og rødbeder hér på gården, men i år har jeg besluttet mig for at udvide repertoiret med syltede asier. Tænker, det især bliver godt til flæskestegen juleaften… Og så var der også lige dét, at jeg fik tilbudt en gigant asie for en 10’er og tænkte, at det skulle da bare prøves 🙂

At sylte asier er også langt nemmere, end man måske forestiller sig. Asien skal skrælles og skæres i skiver. Herefter trækker den i salt i nogle timer og så koger man den sammen med en lage og hælder den på glas. Helt simpelt!

Jeg har brugt Lone Landmands opskrift, og det tegner rigtig fint. Lige nu står en række smukke glas og henkoger ude i ovnen, og det føles godt både i mave og sjæl, når naturens egne sager på den måde kommer til sin ret. Og så er der jo en masse frø i sådan en basse, så næste år regner jeg med at gro vores egne.

What’s not to like 🙂