Opskrift: Tærte med kylling og friske, grønne asparges

Så kom de frem. De første, skønne, grønne asparges! Jeg elsker dem især i gode gamle tarteletter og som et frisk pift i en klassisk aspargessuppe, men denne gang valgte jeg at burge de første lækkerbidskner i en grov tærte med kylling og grønne asparges.

Jeg er faktisk ikke den store tærtespiser og er derfor heller ikke så vant til at lave den slags, men det blev virkelig, virkelig lækkert. – Og med lidt salat til gjorde den det fint ud for et aftensmåltid. Selv ungerne gad at spise med 🙂

Tærtebund:

Bland ca 50 gram groft mel (jeg brugte fuldkorns speltmel) med 100 gram hvedemel sasmt 1/2 tsk salt. Smuldr 100 gram smør i dejen og tilsæt så 1 æggeblomme samt 2-3 spsk vand. Ælt dejen sammen og lad den gerne hvile lidt i køleskabet. Rul den så ud i en passende størrelse (denne portion passer til et standard rundt tærtefad), stik den med en gaffel nogle gange i bunden og bag den så i 10 minutter ved 200 grader (midt i ovnen).

Fyld:

Bland 2 hele æg med 1 dl mælk og tilsæt så en håndfuld revet ost eller en smuldret kugle mozzarella. Kog eller steg 2-3 kyllingebryster og skær dem i passende stykker. Hæld kyllingen i blandingen. Skyl og skær også asparges i passende stykker og hæld i blandingen. Tilsæt evt også en dåse eller et glas med hvide asparges. Rær rundt i blandingen og tilsæt salt og peber, og hæld så blandingen ned i tærte.

Bag herefter yderligere 30 minutter, og drys med friskhakket persille, når tærten er bagt færdigt. Mums!